RECEPT: BAKMIX CHOCOLADE PEPERNOTEN CAKE

De Sint en zijn Pieten zijn weer in het land! Deze Hollandse traditie staat de laatste tijd wel erg op zijn kop, laat deze Hollandse traditie blijven en maak er een groot feest van!

Eerder heb ik 2 recepten van mijn bakmixen geplaatst. De Choco Banaan Walnotecake en de Fudgie Blondies. 

De derde bakmix uit mijn voormalige webwinkel Goodiebagshop is de Chocolade Pepernoten Cake. Superlekker voor Sinterklaasavond! Of als traktatie op de werkvloer.


Je hebt nodig:
- 200 gram roomboter
- 200 gram zelfrijzend bakmeel
- 200 gram donkerbruine basterdsuiker
- 4 eieren
- 4 eetlepels melk
- snufje zout
- 1 eetlepel speculaaskruiden
- 150 gram pepernoten met een gechocolateerd laagje.
- Bakpapier 

Mijn voorkeur gaat uit naar een rond bakblik van 24 cm.

Wat moet je doen:

- Verwarm de oven op 175 graden
- Mix de roomboter met de basterdsuiker tot smeuiig.
- Doe er 1 voor 1 het ei erbij en mix tot smeuiig.
- Beetje bij beetje het bakmeel, speculaaskruiden en snufje zout er doorheen mixen.
- Daarna de melk erbij voegen en mixen tot glad mengsel.
- Met een pollepel roer je de choco pepernoten er doorheen.
- Verdeel het mengsel in het bakblik en doe 50 minuten in de oven.

TIP: Kennen jullie de website en de pop-up stores van Van Delft Pepernotenfabriek al? 
Zij verkopen meer dan 40 verschillende smaken kruidnoten met een gechocolateerd laagje. Truffel, Caramel Zeezout, Appeltaart en nog veel meer. 

Eet smakelijk! X Jessica X


Reacties

Populaire posts