Portobello met peer, roquefort en walnoten

Een vegetarisch gerecht die heerlijk is als voorgerecht maar voor het weekend als maaltijd ook niet onder doet. Een avond een keer geen zware maaltijd is ook wel eens fijn. Het recept komt van 1 van mijn kookclubvriendinnen.



Voor 4 personen
Je hebt nodig:

- 4 portobello champignons
- zak gemengde sla
- 100 gram roquefort
- 1 á 2 rijpe Conference peren
- 100 gram croutons
- olijfolie
- 1 sjalot
- 2 teentjes knoflook
- 25 gram walnoten
- peper en zout
- verse of gedroogde tijm
- bakpapier


Wat moet je doen:

- Maak de portobello's met wat keukenpapier schoon en verwijder het steeltje.
- Bestrijk de bolle kant van de portobello met olijfolie.
- Plaats ze met de bolle kant op de bakplaat belegd met keukenpapier.
- Snijd de sjalot en knoflook fijn en verspreid deze over de portobello's en strooi wat tijm erbij.
- Doe de portobello's 10 minuten in de oven op 200 graden
- Snijd de peer in kleine stukjes en hak de walnoten. Meng deze samen met de croutons.
- Haal uit de oven en vul de portobello's met het mengsel en daarna verdeel je de roquefort. De roquefort gaat er boven op. 

Eet smakelijk! X Jessica X




Reacties

Populaire posts