Beef Sandwich

Vorige week zette ik een poll op mijn Facebookpagina Jessica On The Blog met 2 recepten: Beef Sandwich en Portobello met peren, roquefort en walnoten.

Beef Sandwich won in de meerderheid maar ik heb besloten om de recepten allebei online te zetten.

Dit recept komt uit het boek van Jamie Oliver: 'Jamie in 30 minuten' (uitgave 2010)


Voor 4 personen.
Je hebt nodig:

- 2 biefstukken van 300 gram en koop deze een keer bij de lokale slager, vol van smaak en vooral het lekkerst bij dit recept.
- 2 takjes verse tijm
- 1 ciabattabrood
- een paar paprika's uit pot
- een paar takjes verse bladpeterselie
- eventueel mierikswortelsaus erbij als je dat lekker vindt
- een flinke handvol gewassen rucola
- extra vierge olijfolie

Wat je moet doen:

- Bestrooi de biefstukken met peper en zout en strooi de verse tijm erop. Besprenkel met wat olijfolie.
- De biefstukken goed inwrijven aan beiden kanten.
- Beetje plat slaan zodat je straks mooie dunne plakjes kunt snijden.
- Bak ze 1 tot 2 minuten aan elke kant in een grillpan. Kan ook langer naar wens.
- Doe het ciabattabrood in de oven. Voor vers brood een paar minuten opwarmen in de oven op 200 graden. Afbakbrood volg de instructies op de verpakking.
- Hak de paprika's fijn.
- Leg de biefstukken op een plank en besprenkel deze met olijfolie
- Hak de bladpeterselie fijn en meng deze met de gehakte paprika en met sap van de biefstukken
- Houd het paprikamengsel apart en snijd de biefstukken in mooie dunne plakjes
- Snijd het warme ciabattabrood uit de oven open, sprenkel er nog wat olijfolie op.
- Naar wens besmeren met mierikswortelsaus en beleg 1 helft met rucola.
- Leg de plakjes biefstuk erop en strooi het paprikamengsel erop, brood dichtklappen en in stukken snijden.

Tip: lekker met aardappeltjes uit de oven en een salade.

Eet smakelijk! X Jessica X




Reacties

Populaire posts