RECEPT: THAISE CURRY MET KIP EN ZOETE AARDAPPEL

Een Thaise curry, favoriet van mijn gezin. Ooit jaren geleden gevonden in een oude Libelle. En ook al regelmatig doorgegeven tijdens kookavonden en aan vriendinnnen en familie.

Tip voor het weekend!







RECEPT: THAISE CURRY MET KIP EN ZOETE AARDAPPEL

Ingrediënten voor 4 personen:
  • 500 gram kipfilet in stukjes gesneden
  • 2 grote zoete aardappels in blokjes gesneden (kan ook met aardappels)
  • 300 gram wortels in plakjes gesneden
  • 3 lente-uitjes gesneden
  • 2 dl kokosmelk (blikje kokosmelk bevat 4dl)
  • Thaise rode curry paste
  • 2 dl kippenbouillon
  • ongezouten cashewnoten
  • verse koriander
  • klein beetje gehakte ui en 1 stukje knoflook
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
Benodigdheden:
  • Grote pan met deksel
  • Pollepel
  • 2 snijplanken
  • vleesmes
  • groentemes
Hak een uitje fijn en 1 stukje knoflook en fruit deze samen met de zonnebloemolie doe daar de rode currypaste bij en fruit even 1 minuutje doorelkaar. Voeg 2dl kokosmelk door de rode currypaste op laag vuur. (voor een mildere smaak kun je het hele blikje gebruiken). Voeg daarna de 2dl kippenbouillon en even goed doorroeren op laag vuur.

Daarna de stukjes kipfilet er door heen roeren. De stukjes zoete aardappel en wortels er door heen roeren en dit goed een half uur laten sudderen tot dat de kip en groentes gaar zijn. Op het laatst de lente-uitjes er doorheen roeren.
Heerlijk uit een bowl eten, hé dat is een goeie: CurryBowl!
Garneren met ongezouten cashewnoten en verse koriander. Eet smakelijk.

X JESSICA X







Reacties

Populaire posts