HAPJES VOOR DE BORRELPLANK

Afgelopen zondag plaatste ik een foto van een borrelplank met lekkers. Glutenvrije flammküchen van bloemkoolrijst, patatas bravas en een bladerdeeghapje met brie, peer en honing.


Heerlijk voor het weekend. Ik heb mij laten inspireren door de website van Albert Heijn , door de groep die meedeed met de President Brie challenge en de Noord-Hollandse Foodblogger Brenda Kookt.

GLUTENVRIJE FLAMMKÜCHEN:

Het recept is gebaseerd op 4 personen en dat is best veel voor een borrelplank, ik zou het meer geschikt vinden voor 6 personen.

Je hebt nodig:
- 1 eetlepel olijfolie
- 800 gram bloemkoolrijst (verkrijgbaar bij Appie, per pak 400 gram)
- 100 gram geraspte belegen kaas
- 2 eieren
- 125 gram gerookte spekreepjes
- 1 rode ui 
- verse platte peterselie
- teentje knoflook
- halve theelepel gemalen nootmuskaat
- 200 ml crème fra îche
- bakpapier

Wat moet je doen: 
Verwarm de oven op 200 graden.
Verhit de olie in een wokpan en bak de bloemkoolrijst 5 minuten op middelhoog vuur.
Schep de rijst in een grote kom en laat het een kwartiertje afkoelen en tussendoor omscheppen.
Voeg de geraspte kaas toe aan de bloemkoolrijst. Voeg de 2 eieren toe met peper en zout en schep alles goed om.
Bak de bakplaat en leg daar een vel bakpapier op.
Maak een bodem van 0,5/1 cm hoog in een ovale vorm op de bakplaat. In de oven voor 25 minuten.

Ondertussen bak je de spekreepjes in een kleine koekenpan, lekker krokant en crispy bakken zonder boter/olie. En uit laten lekken op keukenpapier. Snijd de rode ui fijn en leg alvast wat peterselie klaar. Meng de crème fraîche met de nootmuskaat en de fijngeperste knoflook.
Haal de pizzabodem uit de oven en beleg deze met de crème fraîche, bestrooi met de spekreepjes en rode ui en doe nog 15 minuten in de oven.
Garneer daarna met peterselie. 



PATATAS BRAVAS:

Je hebt nodig:

- 1 kilo vastkokende aardappels
- ruime eetlepel paprikapoeder
- 2,5 theelepels oregano
- 1,5 theelepel tijm
- 1 eetlepel olijfolie

Snijd de aardappels in blokjes en kook deze 10 minuten in een pan water.
Afgieten en 10 minuten laten afkoelen. Neem een wokpan en verwarm de olijfolie hierin. Bak de aardappeltjes goudbruin en voeg als laatst de paprikapoeder, oregano en tijm toe. Goed omscheppen.

BLADERDEEGHAPJE MET BRIE, PEER EN HONING:

Je hebt nodig:

- 5 velletjes bladerdeeg voor 10 hapjes
- 1 rijpe peer
- 100 gram President Brie
- 25 gram gehakte walnoten
- 1 flinke eetlepel honing

Wat moet je doen:
Verwarm de oven op 175 graden.
Snijd de velletjes diagonaal zodat je 10 driehoekjes hebt. Snijd de peer en de brie in kleine blokjes en meng deze met de gehakte walnoten en honing. Vul elk velletje met een lepel mengsel en vouw het velletje bladerdeeg dicht. Ik heb de bladerdeeg wat nat gemaakt met water maar je kunt dit natuurlijk ook met ei doen. In de oven voor 15 minuten.


Nog wat ciabatta brood erbij, wat losse stukjes brie met vijgenjam en smullen maar.
Fijn weekend! X Jessica X

Reacties

Populaire posts