BAKRECEPT: Appel Kaneel Cake met Walnoot

Ik had nog een paar appels in huis en zocht op Google een makkelijk bakrecept voor een cake.
Deze vond ik op de website van Uit Pauline's Keuken. Een Appel Kaneel Cake.

Je hebt nodig:

- ronde bakblik van 24 cm
- 200 gram roomboter
- 150 gram suiker
- 4 eieren
- 200 gram zelfrijzend bakmeel
- 2 theelepels kaneel
- snufje zout
- 2 appels
- een paar walnoten

Wat moet je doen:

Verwarm de oven op 160 graden. Zorg dat de roomboter zacht is en mix deze met de suiker tot een licht en romig beslag. Doe één voor één de eieren toe en mix dit tot een glad en egaal beslag. Met een spatel roer je de zelfrijzende bakmeel, kaneel en snuf zout door het beslag. Vet het bakblik in met bakspray of boter.
Doe het beslag in het bakblik en snijd de appels in dunne plakjes en verdeel de plakjes in een cirkel en duw deze zachtjes in het beslag. Garneren met walnoot.
Strooi er nog wat kaneel overheen en dan voor 60 minuten in de oven tot goudbruin.

Lekker voor bij de thee, als vieruurtje of voor de visite.

Eet smakelijk! X Jessica X


Reacties

Populaire posts