Sunday Bites ~ Gehaktballetjes met brie en walnoot

Hebben jullie op social media al gezocht onder de hashtags: #sundaybites #presidentbrie en #cheeseupyoursunday ? Als je deze hashtags opzoekt vind je een heleboel inspiratie voor borrelhapjes met brie. 

Het tweede borrelrecept met brie is dit keer niet een eigen recept. Dit recept heb ik gevonden op de website van Albert Heijn. Ook deze is weer superlekker en makkelijk om te maken.



Wat heb je nodig?

- 1 beschuit (verkruimeld)
- 1 ei
- 1 theelepel tijm
- peper en zout
- 1 eetlepel grove mosterd
- 25 gram gehakte walnoten
500 gram half om half gehakt
- 50 gram brie in dobbelsteentjes
- 4 eetlepels bloem
- 2 eetlepels olijfolie

Doe het gehakt in een grote kom en prak het verkruimelde beschuit, het ei, tijm, grove mosterd en gehakte walnoten door elkaar heen.
Draai er ballen van met de grote van ongeveer een pingpongbal.
Duw een gat in het gehaktballetje en stop daar een stukje brie in en vouw het balletje weer dicht en draai deze nog een keer tot een mooi rond balletje.
Doe de bloem op een bordje en haal de balletjes er door heen.
Pak een braadpan of koekenpan en verwarm de olijfolie.
Dan ongeveer 15 minuten rondom bruin bakken. 

Eet smakelijk!

X JESSICA X

Reacties

Populaire posts