RECEPT: CHICKEN PIE

Ga jij vandaag jouw wekelijkse boodschappen halen dan heb ik nog een heerlijk recept voor je. Dit recept heb ik jaren geleden ooit van een lieve vriendin gekregen en hij is favoriet in ons gezin.

RECEPT CHICKEN PIE:

Ingrediënten:

  • 4 plakjes bladerdeeg
  • 500 gram kipfilet
  • 1 grote courgette
  • verse tijm of gedroogde tijm
  • 2 teentjes knoflook
  • 250 ml crème fraîche
  • 100 gram Parmezaanse kaas
  • peper en zout
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels melk

Bereidingswijze:

  • Oven voorverwarmen op 200 graden
  • Bladerdeeg op met bloem bestrooide plank of aanrecht laten ontdooien
  • Kipfilet in dunne reepjes snijden en peper&zouten
  • Courgette wassen en in kleine blokjes snijden, kan ook in plakjes of met de schaaf
  • Olie of boter in wok of hapjespan heet laten worden en de kipfilet op hoog vuur goudbruin en bijna gaar bakken, daarna de courgette er nog even bij bakken.
  • Knoflook erboven uitpersen en de kipfilet en courgette gaar bakken
  • Vrijgekomen vocht afgieten
  • Op laag vuur crème fraîche erdoor roeren en ¾ tijm & ¾ parmezaanse kaas en eventueel peper toevoegen.
  • Even goed doorroeren en pan van het vuur of kookplaat.
  • Bladerdeeg met deegroller plat rollen
  • Kipmengsel in ovenschaal doen
  • Bladerdeeg eroverheen leggen en de kantjes eraf snijden zodat de hele schaal goed bedekt is
  • Luchtgaatjes erin prikken om overtollige vocht te laten verdampen
  • Melk erover strijken en de rest van de kaas en tijm erover verdelen
  • In oven en in 20 minuten goed warm en knapperig laten worden
TIP: Heerlijk met stokbrood en salade

Bon appetit! X Jessica X







Are you going to get your weekly foodshopping today? I have a delicious recipe for you that you might like. I've got it from a dear friend years ago and it's our family-favorite.

RECIPE CHICKEN PIE:

Ingredients:

  • 1 roll of puff pastry
  • 500 grams of chicken fillet
  • 1 large courgette
  • fresh thyme or dried thyme
  • 2 cloves of garlic
  • 250 ml of crème fraîche
  • 100 grams of Parmesan cheese
  • pepper and salt
  • 2 tablespoons of olive oil
  • 2 tablespoons of milk

Preparation method:

  • Preheat the oven to 200 degrees
  • Puff pastry on flour-sprinkled plank or countertop defrost
  • Cut chicken fillets into thin strips and pepper & salt
  • Wash courgette and cut into small cubes, can also in slices or with the slicer
  • Boil the oil or butter in the frying pan and cook the chicken on a high heat until golden brown and almost done, then bake the courgette.
  • Squeeze the garlic on top and bake the chicken fillet and courgette
  • Relieve released moisture
  • Stir in low heat crème fraîche and add ¾ thyme and ¾ parmesan cheese and, if necessary, pepper.
  • Stir well and take the pan of the stove.
  • Puff pastry roll flat with rolling pin
  • Place chicken mixture in a baking dish
  • Puff pastry dough over it and cut off the edges so that the whole dish is well covered
  • Poke air holes into it to allow excess moisture to evaporate
  • Spread the milk over it and distribute the rest of the cheese and thyme
  • Put the dish in the oven for 20 minutes and let it get warm and crispy 

TIP: Delicious with a baguette and a salad


Enjoy! X Jessica X

Reacties

Populaire posts